Skapa balans i ditt Kronchakra

Affirmation: ”Jag är medveten”

Kronchakrat är det sjunde och sista av de sju stora chakrana, det är beläget på toppen av ditt huvud och fortsätter en bit ovanför. Här handlar det om medvetenhet, att vara själsligt förbunden med universum och den obegränsade ”världen”. Man är medveten om att vi alla är själar som är här på jorden för att ha en jordisk erfarenhet och att vi alla är ett; inte bara vi människor utan även ett med djuren, naturen, himlen, bergen, haven, ja allt. Vi vet att vi inte är separerade från varandra utan vi delar alla ett och samma medvetande. Kronchakrat utvecklas som mest i åldern 43-49, men fördjupas också allt eftersom som de nedre chakrana utvecklas genom livet.

Tecken på att du är i balans är att du på grund av din medvetenhet bär på ett inre lugn att allt som sker, sker av en anledning och allt har ett högre syfte. Ditt liv är full av mening och du känner inga gränser, ofta vet du eller har en aning om vad ditt syfte är här på jorden. Du har en sund distans och vet och ser hur allt hänger ihop både själsligt och jordiskt. Du hyser ovillkorlig kärlek och medkänsla för allt och alla.

Tecken på obalans kan vara att du är du känner dig ensam eller deprimerad, som att du är avskuren från livet, det finns ingen mening och kan kännas tomt. Även om du kanske har ett bra liv rent materiellt så finns det en känsla inombords att något saknas. Även en rädsla för döden är ett tecken på obalans.

Så vad kan man göra för att balansera upp detta chakra?


Kronchakrat har färgen ljuslila och vit, så bli medveten om dessa färger omkring dig t ex blommor, mat, hus, tavlor, bilar ja allt du ser – fantasin har inga gränser. Du kan också bära lila eller vita kläder, äta nötter, grönsaker och frukt som te x äpple, päron och jordärtskocka. Detta chakra hör också mycket ihop med rotchakrat så genom att vara jordad och balanserad i detta chakra skapar det även balans och utveckling i kronchakrat; desto djupare rötter du har, desto högre kan du komma upp i de vibrationerna som finns i kronchakrat. Om du behöver hjälp med att rota dig kan du läsa mer om det i inlägget ”balansera ditt rotchakra”.

Tecken på ökad medvetenhet och balans är när du börjar få glimtar av förståelse att det finns något mer än bara det jordiska, du börjar bli intresserad av andlighet och energier samt meditation börjar bli en viktig del av ditt liv.

Meditation, musik och toner på 936 Hz är också bra sätt att balansera kronchakrat. Nedan har du några förslag:

Lyssna på Spotify

Mantra meditation:
Sitt i lotusställning och lär dig att sjunga med i mantrat.
Änglamusik
Balansering 936 Hz
Balansering 936 Hz

Även kristaller och stenar har en renande och stärkande effekt på kronchakrat.
Det finns en del att välja bland så köp en sten som du dras till. Lägg den under kudden, ha den i fickan eller bär t ex ett smycke. För att rena och fylla på stenen med ny energi så kan du antingen skölja den i vatten eller lägga den en stund i solljus.

Exempel på stenar och kristaller är ametist, bergkristall och vit kalcit.

Kategorier: Chakra
Till toppen