Dags att boosta inför höst och vinter!

Idag delar jag med mig av vad du kan göra för att hålla uppe energin när det blir allt mörkare och kallare ute. Många av oss blir mer trött och även lite nedstämda under vinterhalvåret, så var det för mig under många år och något som hjälpt mig är att börja dagen med en boost av vitaminer, fibrer och mineraler!

Jag boostar inte bara under vinterhalvåret utan varje dag året runt då det har en sådan märkbar skillnad på mig och mitt mående.

Bortsett från det jag skriver om så är sömn och motion också viktiga delar samt att inte stressa i längre perioder men mycket kan hjälpa genom att boosta kroppen med vitaminer och mineraler!

Så jag hoppas nedan tips hjälper dig!

Gurkmeja & MSM

Häll upp ett glas med din favoritjuice och blanda i 2 tsk gurkmeja och 1-2 tsk MSM pulver. Glöm inte att lägga i lite malen svartpeppar också, då ökar upptaget av Gurkmeja i kroppen med 2000% sägs det!

Gurkmeja stärker bl a ditt immunförsvar, ökar blodcirkulationen och MSM – organiskt svavel vi alla har och behöver i våra kroppar som hjälper till med att producera bl a dopamin, serotonin och endorfiner.

Lider du av hjärntrötthet/utmattning är den ett måste, lägg då även till 1 krm av magnesiumcitrat som har en avslappnande effekt på muskler och ökar sömnkvalitén som exempel (obs! viktigt att det är citrat=den renaste formen av magnesium).

Ingefära-shot – Är ett måste för mig varje morgon, direkt när jag går upp! Du hittar receptet här

Motverkar inflammation och illamående, bra för din mage samt virusdödande och fullspäckad med vitaminer!

Dryck som jag tar varannan dag

2 tsk Gurkmeja

1 tsk MSM

1 krm Magnesiumcitrat

2 tsk Macapulver

1 tsk Chlorella

½ tsk Shatavaria churna – denna är särskilt till kvinnor. Män kan istället ta Ashwagandha churna.

Ca 2 dl Råsaft Rödbeta

1 shot Ingefära

Några drag på svartpepparkvarnen

Blanda allt i ett glas, låt stå en stund och drick. Chlorella smakar inte så gott så överdosera inte! Jag tar denna då jag inte äter djur för bl a proteinets skull.

Macapulver är mycket gott, det tipsar jag att ha i smoothies (lite kolaliknande smak). Den innehåller också mycket vitaminer, aminosyror och kalcium.

Shatavari churna är bra för fortplantningsorganen. Har du mycket blödningar eller pms kan Shatavari churna lindra. Den ökar också sexlusten.

Sellerijuice (tar jag varannan dag)

3 selleristjälkar

1 stor rödbeta

2 morötter

3 cm färsk ingefära

1 klyfta citron

Denna gör jag i en råsaftcentrifug, så gott och nyttigt. Boostar med vitaminer och renar/balanserar mage och tarmar!

D-vitamin, Järn och Omega-3 är också viktiga att ta regelbundet om du inte få i dig det via kosten. D-vitamin bör du ta mellan oktober och april då solen är en stor källa för detta upptag.

Med Kärlek Veronica

Kategorier: Juice, Recept
Till toppen