Vad är din dröm & passion?

Idag skriver jag om något som är väldigt aktuellt för mig. Kanske är du i samma sits eller funderar på att ta det där steget som tar dig närmare din dröm och passion i livet.

Jag har arbetat med redovisning och ekonomi i 22 år, började som ekonomiassistent och jobbade mig sakta framåt varav de sista 6 åren som chef/ledare. Jag är verkligen stolt över mig själv att jag nått hit, detta var en dröm och ett mål jag satte när jag började på mitt första jobb.

För ett år sedan kom tankarna att jag är klar med det här, att det nu är dags för något annat. Och jag vill av hela mitt hjärta få ägna mig åt min passion ”Själens Inre Röst”. Men blockeringarna har varit många; hur ska jag klara mig ekonomiskt, kommer jag få kunder så jag klarar mig, vem är jag att tro att jag ska lyckas, tänk om jag inte kan bo kvar här.. ja jag har nog tänkt alla scenarion som finns. Så jag kom fram till att jag får söka nytt jobb och fortsätta ha min passion vid sidan av. Men vart jag än tittade så fanns det inga jobb som lockade vilket tvingade mig att återigen granska mig själv. Och varje gång landade jag i att jag vill arbeta för mig själv samt inspirera och hjälpa andra människor. Och så var jag fast i spiralen med rädslor och begränsningar igen..

..men parallellt med detta så hade jag också tillit och tro på mig själv. Jag vet att mina guider är med och vakar över hela situationen och hjälper mig. De ger mig tecken hela tiden och det är upp till mig om jag väljer att lyssna på dem eller ej.

Jag insåg att jag behövde stänga dörren för att se vilka andra som öppnas, så jag tog beslutet att säga upp mig utan att ha ett nytt jobb. Ett beslut som gav både lättnad och ångest och nu 3 veckor senare så vet jag att detta är den rätta vägen oavsett vad som kommer att ske. Jag känner mig fri! Och som jag just nu känner så kommer jag att satsa på “Själens Inre Röst” och starta en ekonomibyrå så får vi se vad detta leder till. Två passioner på samma gång – varför inte?! Gulp! Behövs det så får jag hitta ett deltidsjobb tänker jag.

Så jag vet inte riktigt vilka dörrar som kommer att öppnas ännu men jag vet att mina änglar och guider kommer visa vägen och oavsett vad som sker så är det meningen. Jag väljer min passion eller rättare sagt min passion väljer mig; jag kan inte längre neka den, det är som att neka mig själv.

Så är det så att du funderar på att göra något annat i livet – satsa på det!

Ordspråket ”livet är för kort” kan verka klichéartat men det stämmer verkligen. Se till att göra allt det du önskar oavsett vad det gäller. Och kom ihåg att livet består av många drömmar och passioner!

Så om du funderar på något du vill göra sätt dig ner och planera lite, ta ett steg framåt och ha tillit och tro på dig själv – säger magen ja så är det rätt väg att gå.

Och om andra försöker hindra dig – fortsätt gå tills du inte hör dem längre!

Önskar dig en underbar dag!

Med Kärlek
Veronica

Kategorier: Coaching
Till toppen