Solens helande kraft

Nu är det en underbar tid med mycket ljus omkring oss. En utmärkt tid att fylla kropp och själ med solen kraftfulla och helande energi.

Att med hjälp av solen släppa det gamla och föra in en tid av kreativitet och kärlek, att lämna vinterns och vårens tid som mer handlar om vila och förberedelse inför en ny period.

Ofta upplever vi att allt blir lite lättare när solen kommer fram, vi blir lite mer sociala, lättare i sinnet och vi njuter mer av allt runt omkring oss. Ofta tänker vi inte på hur årstiderna påverkar oss och att blir mer medveten och följa med i dessa olika cykler kan du föra in mer balans och harmoni i livet. Att ta vara på varje årstid som följer.

För att bli av med gammal stagnerad energi som inte längre uppfyller något syfte och istället fylla dig med ny kreativ energi, sätt dig i solen, gärna på morgonen när det är tystare och svalare ute.

Slut dina ögon och bara lyssna, vad hör du? Fåglar som sjunger, en bil som åker förbi, vinden sus i träden eller kanske några barn som leker i närheten? Bara fokusera på att lyssna en stund. Lägg sedan dina händer på ditt hjärta och vänd ditt ansikte mot solen. Känn ditt hjärta slå och värmen mot ditt ansikte. Ta några långsamma djupa andetag, föreställ dig att du ser solen och dess ljusa strålar, andas in ljuset och i utandningen låt det sprida sig uti ditt hjärta och hela din kropp. Känn värmen och kärleken i ljuset. Känn hur den går djupare och djupare in i kroppen, genom muskler, ben vidare in i minsta cell. Känn hur ljuset omsluter dig och ersätter det gamla inom dig som du inte längre behöver. Sitt så i några minuter, tacka solen för det ljus du fått och tacka dig själv för att du tog dig stunden att ta emot denna healing.

Kategorier: Meditation
Till toppen