Scones (glutenfri och vegansk)
Ingredienser | |
1 dl | Havremjöl |
1 dl | Havregryn |
1 dl | Bovetemjöl |
1 msk | Solrosfrö |
1 msk | Linfrö |
1/2 tsk | Bakpulver |
1,5 dl | Vegetabilisk mjölk, ex havre-, soja- eller mandelmjölk |
1/2 dl | Smält kokosolja |
3 st | Aprikoser, grovhackade |
Ev havregryn/frön att toppa med. |
Sätt på ugnen 175 grader.
Blanda ihop allt utom vätskan och oljan i en bunke. Häll över kokosoljan och mjölken och rör ihop till en klibbig smet. Låt stå ca 5-10 min.
Dela upp smeten i två bitar och klicka ut den på bakplåtspapper. Forma dem till två runda bröd, ca 2-3 cm höga. Är smeten väldigt klibbig, blöt händerna lite och forma till dem.
Snitta varje bröd i 4 delar med en kniv och toppa med havregryn/frön.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, kolla med en sticka att de är klibbfria.
Bon appetit!