Scones (glutenfri och vegansk)

  • Glutenfri

  • Äggfri
  • Sockerfri
  • Laktosfri

  • 10 min + ugn 35 min

Ingredienser

1 dl

Havremjöl

1 dl

Havregryn

1 dl

Bovetemjöl

1 msk

Solrosfrö

1 msk

Linfrö

1/2 tsk

Bakpulver

1,5 dl

Vegetabilisk mjölk, ex havre-, soja- eller mandelmjölk

1/2 dl

Smält kokosolja

3 st

Aprikoser, grovhackade

Ev havregryn/frön att toppa med.

Sätt på ugnen 175 grader.

Blanda ihop allt utom vätskan och oljan i en bunke. Häll över kokosoljan och mjölken och rör ihop till en klibbig smet. Låt stå ca 5-10 min.

Dela upp smeten i två bitar och klicka ut den på bakplåtspapper. Forma dem till två runda bröd, ca 2-3 cm höga. Är smeten väldigt klibbig, blöt händerna lite och forma till dem.

Snitta varje bröd i 4 delar med en kniv och toppa med havregryn/frön.

Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, kolla med en sticka att de är klibbfria.

Bon appetit!

Till toppen