Lever du med kroppslig smärta?

Det är så lätt att tänka att man måste ha har sovit konstigt eller gjort något fysiskt som bidragit till att man fått ont. Eller att man inte kan göra något åt sin smärta om man har en sjukdom.

“Smärta är nedtryckta känslor som lagrats i kroppen”

“Din kropp är ett resultat av hur du tar hand om den”

Jag ser kroppen och sinnet/ditt inre som ett. De hör ihop och om vi inte lyssnar på oss själva så kommer känslor och blockeringar att sätta sig kroppen och på sikt eventuellt skapa sjukdom. Det vi äter påverkar också kroppen väldigt mycket. Genom att blir mer medveten om ditt sinne och din kropp, att lära dig att lyssna på den samt ta action om vad som är bäst för just dig så är jag övertygad om att man kan bli fri från smärtor. Eller att iallafall kunna minska smärtan.

Jag tror också är att det inte behöver ha med detta livet att göra; sjukdomar och smärtor från andra livstider kan föras vidare. Jag ser det som att du får en chans i detta liv att bli av med det för alltid. Men jag tror inte att det automatiskt förs vidare utan du bestämmer själv vilka erfarenheter du ska ha och sen är det upp till dig vad lärdomen blir.

Så vad ska man uppmärksamma?

  • Smärta kommer oftast efter att sinnet försökt få komma till tals. Uppmärksamma dina tankar som kommer upp i olika situationer då detta brukar vara en ledtråd. Oftast är den första flyktiga tanken från ditt inre. Om du efter ett tag ändrar dig så är det oftast egot som kommit till tals.
  • Egot är bra på att släta över så lär dig att separera vad som är egot och din inre röst. Det är också väldigt viktigt att man inte trycker ner sina åsikter och känslor utan uttrycker sig fritt samt tillåter sig känna alla slags känslor utan att döma dem som rätt eller fel.
  • Det är också viktigt att man står upp för sig själv och inte låter någon annan bestämma vad du ska göra. Du är helt fri att leva ditt liv PRECIS som du vill!

Vad vill kroppen säga vid smärta?

Sinnet har förmodligen försökt att fånga din uppmärksamhet under lång tid men då du inte har hört den så tar den till andra metoder som värk och smärta.

Här listar jag några ledtrådar som du kan ta med dig beroende på vart i kroppen smärtan sitter:

Axlar: Tar du på dig för mycket ansvar? Är du rädd för ansvar? Sätter du andras behov före dig?
Käke: Håller du tillbaka dig själv verbalt och känslomässigt? Vågar du uttrycka dig?
Ögon: Hur ser du på världen? Ser du på en situation på ett icke konstruktivt sätt?
Bröstet: Har du relationsproblem? Känner du dig värdig?
Hals: Har du svårt att uttrycka dina känslor? Sväljer ilska och när du blir sårad? Talar du din sanning?
Rygg: Måste du vara perfekt? Bär du på ilska? Har du support av andra? Har du låg självkänsla?
Armar: Är du rädd att släppa taget? Vågar du inte gå till handling?

Hur kan du lindra smärtan?

  • Försök när det gör ont att inte kämpa emot den utan känn smärtan. Skicka en tanke att du hör den och att du vill veta vad den vill. Smärtan vill bli sedd och många ggr kan det lindra om du gör på detta vis. Skicka också kärlek och acceptans till smärtan, tacka den för att den visar sig för dig.
  • Dra ner på raffinerat socker, gluten och koffein som påverkar din kropp negativt. Bär du på smärta så är du redan känslig.
  • Ät vegetarisk i några veckor för att hjälpa kroppen att återhämta sig. Äter du kött så välj gärna kyckling och fisk.
  • Ät mat som fokuserar på det chakra som din smärta involverar. Du hittar information om det under mina tjänster: Chakrabalansering.
  • Aktivera dig med t ex promenad, yoga, Qi gong, styrketräning eller konditionsträning
  • Sköt om dig och unna dig t ex massage, läsa en bok, ett bad eller vila. En god natts sömn är också viktigt!

Rekibehandling och Chakrabalasering kan också hjälpa dig att bli av med blockeringar som orsakar smärta och värk. Är du nyfiken så kan du läsa mer om detta under mina tjänster.

Ha en underbar dag!

Med Kärlek
Veronica

Kategorier: Chakra, Healing, Reiki
Till toppen