Lär känna din energi och testa självhealing

Alla har vi förmåga att heala/läka, både oss själva och andra. För dig som är nyfiken kring detta område kommer ett tips nedan för att lära dig att känna din energi och testa självhealing.

För dig som aldrig har känt in din energi tipsar jag om en ”hand till hand” övning:

Vänd handflatorna uppåt och blunda, föreställ dig att en punkt mitt i handflatorna öppnas upp och att det strålar ut ljus.
Sitt så en stund och försök bli medveten om hur det känns, när du kommit i kontakt med din energi så kan du känna det som att händerna blir varma, det pirrar i dem eller att du känner en ljusstråle som pulserar ut.
Oavsett om du känner något i början eller inte så vänd handflatorna mot varandra efter en stund och känn efter om du känner något motstånd där i mellan.
För händerna närmare varandra och dra isär, fokusera på om du känner någon skillnad. Ibland krävs det mycket övning innan man känner något och ibland känner man det direkt. Oavsett om du känner något i början eller inte så lita på att din energi finns där.
När du för händerna närmare varandra så kommer du känna energin starkare än om du drar isär dem.
När du känner din energi lek och öva med händerna, forma en energiboll t ex. Med tiden kommer energin kännas starkare och starkare.

När du lärt dig känna energin i händerna så kan du testa lite självhealing, antingen om du har ont någonstans eller bara behöver fylla dig med ny energi.

För händerna till ditt ansikte, håll dem en bit ifrån och känn energin i ansiktet. Det är olika hur man upplever det, jag känner en stark värme som strömmar.
Öppna upp för att ge dig själv healing, gå till ditt hjärta och känn kärlek till dig själv, att du tar dig tiden för detta. Slappna av och lita på processen, du behöver inte forcera energin på något sätt utan bara njut.

För händerna till ögonen och håll där någon minut.
Gå vidare till sidorna av ditt huvud, ovanför och bakom huvudet, någon minut vid varje position.

För händerna till din hals, nacke och axlar, även här en minut vid varje position.
När du är klar, tacka dig själv för att du tog dig tid för detta.

Gör du detta regelbundet så kommer du märka skillnad i ditt mående och du har på egen hand släppt stagnerad energi och fyllt på med ny härlig livsenergi!

Kategorier: Chakra
Till toppen