Jordnötskakor

Sugen på något sött?

Här har du en kaka som är jättegod och garanterat släcker sötsuget. Det innehåller varken gluten eller raffinerat socker så är ett bra alternativ till “vanliga” kakor, bullar och godis.

Mörk choklad, mjuk härlig kokoskräm och krispig kaka med jordnötssmör – säger bara MUMS!

Och bäst av allt, det tar max 30 minuter att göra dessa!

En klar favorit hemma hos mig, har alltid dessa i frysen!

  • Glutenfri

  • Äggfri
  • Sockerfri
  • Laktosfri

  • 20 min + 30 min i frys

Jordnötskakor, 10 st

Ingredienser 
0,5 dlKokosmjöl
0,5 dlLönnsirap
2,5 dlJordnötssmör
0,5 tskHimalayasalt
100-150grMörk choklad 70%
2 mskKokosolja
1 burk, 200 mlVegansk kolatopping

Tillvägagångssätt

Blanda ihop kokosmjöl, lönnsirap, jordnötssmör och salt i en bunke. Låt stå och tjockna lite medans du förbereder en plåt med muffinsformar. Det ska bli en deg som inte klibbar. Tillsätt lite kokosmjöl om det behövs.

Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i en kastrull, vattenbad eller mikro. Den ska bara värmas så den smälter, det får absolut inte koka.

Fyll 3/4 chokladsås i ett matskeds-mått och häll i varje muffinsform.

Dela degen i 10 delar och rulla varje del till en boll. Platta den lite i handen och lägg försiktigt på chokladsåsen.

Öppna den kondenserade kokosmjölken och rör om så den blir jämn och fin. Lägg på en klick ovanpå degen och bred ut den lite.

Häll på 0,5-3/4 matsked chokladsås på toppen.

Toppa med ev lite flingsalt och lägg in i frysen (klar på 30 min).

Förvara i frysen och ta fram när du är sugen på något sött. Den blir lagom att äta efter 5 minuter i rumstemperatur.

Till toppen