Jordnötsfudge
Ett supergott och nyttigt alternativ för den som är sugen på något sött men inte vill stoppa i sig dåligt fett och raffinerat socker. Jag tröttnar aldrig på den här, så lätt att göra och då den är mäktig går den inte åt för fort. Enjoy!
Carob– och mesquitepulver är valfritt att ha i men rekommenderar det då de har mycket nyttiga egenskaper och god smak, båda påminner om melass och är perfekta att användas som sötning i bakning och drycker, både varma som kalla.
- Carob är rik på kalcium, B-vitamin, mangan, järn och koppar.
- Mesquite är rik på protein, kostfiber och kalcium och magnesium, mesquite balanserar också blodsockernivån vilket gör att du håller dig mätt längre och inte får blodsockerdippar. Smaken påminner om kola.
Ingredienser | |
350 gr | Ekologisk jordnötssmör, crunchy |
3 msk | Kokosolja, neutral |
1/2 tsk | Vaniljpulver |
3-4 msk | Kakao |
2-2,5 dl | Agavesirap |
2 dl | Valnötter |
2 tsk | Carobpulver, valfritt |
2 tsk | Mesquitepulver, valfritt |
Bakplåtspapper, brödform |
Tillvägagångssätt
- Lägg jordnötssmör och kokosolja i en bunke, rör samman till kokosoljan har smält ihop med jordnötssmöret.
- Lägg i vaniljsocker, carob och kakao, rör ihop så allt blandas ordentligt.
- Lägg i valnötterna och blanda igen.
- Tillsätt 2 dl av agavesirapen och smaka av tills du känner att den har lagom sötma som passar dig.
- Lägg i mesquitepulver men rör inte om för mycket, smaken kommer fram tydligare när den är inte är helt blandad.
- Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Ställ in i frysen, ca 1,5 timma.
Förvara den i frysen och skär dig en bit när du är sugen, den smälter ganska snabbt i rumstemperatur.