Jag äter för att leva

Ganska ofta får jag frågor om varför jag inte äter kött så tänker dela med mig av detta och berätta varför jag väljer att avstå att äta ifrån djurriket. Det är många saker som spelar in men den största anledningen är att jag vill fylla min kropp med det som är bra för den så jag kan leva ett så bra och långt liv som möjligt. Så kött är bara en del av det jag inte äter; socker, gluten, alkohol, koffein och processad ”mat” är inget min kropp heller vill ha. Många undrar om jag är vegan eller vegetarian men nej, jag sätter mig inte i ett fack.
Jag äter för att leva, that’s it.

En del tror att jag förbjuder mig själv att äta kött men det är inte heller riktigt,  det är ett medvetet val jag gör utefter att jag lyssnar på min kropp och ger den det den vill ha. Blir du medveten om din kropp och lyssnar till den så hör du vad den vill och behöver. Det händer inte ofta men vill jag äta en pizza eller ta en godisbit så gör jag det och vill jag en dag äta kött eller dricka alkohol så kommer jag tillåta mig själv det. Så nedan är min sanning, inte ett sätt att övertala dig att göra si eller så, men  vem vet, kanske får något dig att bli mer medveten om vad som kan vara bra för just dig och din kropp.

För mig är vi alla själar som är här på jorden på besök. Vi har fått ett fordon för att kunna vara här, dvs kroppen. Den är en levande ”maskin” som behöver levande bränsle för att kunna fungera optimalt. Du kan jämföra den med en bil, vad händer om du tankar en bensindriven med diesel? Den slutar fungera inte sant? Samma sak är våra kroppar, att fylla den med fel bränsle gör att den inte fungerar som den ska och i värsta fall så slutar den att fungera helt. Och utan en kropp kan du inte leva här på jorden.

Anledningen till att jag inte äter just kött är av olika anledningar, den ena är att jag respekterar allt liv. Vi har alla rätt att få leva och vem är jag att bestämma om någon annan ska dö för att jag ska leva? Speciellt när det finns andra alternativ? Jag tycker inte synd om djuren utan jag känner med dem för vi är alla ett. Jag står inte över dem och de står inte över mig.

Ett djur vet när den är på väg att avlivas, den känner på sig detta och blir oerhört stressad och utsöndrar stora mängder kortisol och adrenalin i kroppen. Denna ångest sätter sig i cellerna i köttet och att sedan äta detta gör att du tar upp det i din kropp. Allt är energi och energi kan inte förstöras utan endast omvandlas. Så bär du på mycket ångest och stress kan detta vara en av orsakerna.

En annan anledning är att vi är inte skapade för att äta kött, det kan man se om man tittar på hur våra kroppar är skapade. Vi har en väldigt lång tarm och att äta kött är tungt för den att processa. Då köttet är dött har redan förruttnelsen påbörjats och detta sker även om vi äter den ”färsk” och den fortsätter även efter du har tillagat och ätit den. Då det är tungt för tarmen så finns det därmed en risk att det börjar att ruttna i kroppen och detta inträder efter två till tre dagar.

Animaliska mjölkprodukter undviker jag också. För mig är mjölken till för bebisar med syftet att ge dem all den näring de behöver för att växa. Mamman producerar den när hon väntar sin tillkommande och efter att bebisen har blivit större så slutar hon att producera mjölk. Så hur får man exempelvis korna att fortsätta ge mjölk när kalven blivit stor nog att klara sig själv? Inseminerar man dem igen eller ger man dem något som gör att deras kroppar tror de är havande? Jag tror att något gör man med dem för att hålla mjölken igång och oavsett vad det är så vill jag inte ha det i min kropp.

Sen vet de flesta av oss idag att djuren får antibiotika och det tror jag också är en av anledningarna till att vi hamnar i kroppslig obalans och det vill jag inte heller utsätta mig för.

Så jag väljer att äta det som växer i naturen så mycket som möjligt, där finns all näring och medicin som jag behöver för att må bra kroppsligen. Och som jag skrivit tidigare så kan energi inte förstöras utan endast omvandlas, vilket innebär att allt är i ständigt informationsutbyte. Och jag väljer att få information från naturen istället ifrån djur där jag inte vet vilket liv dom levt.

Kategorier: Meditation
Till toppen