Hur tar du hand om dig själv?

Något som jag lärt mig med åren är hur viktigt det är att man tar hand om sig själv och ger sig själv uppmärksamhet – och då menar jag inte ibland utan VARJE DAG!

Och när vi behöver det som mest är de dagar vi har fullt upp och inte ens reflekterar över det – så stanna upp nu i detta ögonblick och känn efter*

  • Vad tänker du i detta nu?
  • Vad känner du i detta nu?
  • Hur mår du i detta nu?
  • Vad har du gjort idag för dig själv?
  • Vad behöver du i detta nu?

EGENVÅRD KAN VARA

Att flirta med dig själv när du går förbi spegeln, notera hur snygg du är!

En ansiktsbehandling hemma, ta på dig den där fina blusen eller skjortan även om du inte ska på fest, boka in en massage, ta ett bad eller varför inte en tupplur om du är trött!

En promenad, laga mat i lugn och ro, meditera, träna, tänka fina saker om dig själv, säga ja till det du vill och nej till det du inte vill. Ja, det behöver inte vara så mycket eller speciellt, det är dom små sakerna som räknas! Både i det yttre och ditt inre.

Är du den som har svårt att ta eller få tid för dig själv så kan det vara något så enkelt som att duscha i lugn och ro. Ta 15 minuter och bara koppla bort allt och njut.

Öva på att praktisera detta varje dag och egenvård kommer att bli lika naturligt som att borsta tänderna.

TIPS PÅ ATT PRAKTISERA EGENVÅRD OCH ATT VARA I NUET

Ställ din mobil på att ringa 3 gånger om dagen, ta då 30 sekunder och gå igenom frågorna ovan*.

Du kommer då att automatiskt hejda dig själv när det börjar bli för mycket eller i alla fall vara medveten om att du inte unnar dig egenvård just nu och att det då är ett val du gör här och nu.

När du tar hand om dig själv varje dag hur litet det än är så kommer du snabbt märka att du blir mer glad och lugn inombords. Du kommer gilla den du ser i spegeln, ha mer roligt både med andra och dig själv samt du kommer inte ta livet så allvarligt! Visst låter underbart, inte sant?!

Så detta är en påminnelse till dig som behöver höra att det är dags att börja tänka på dig själv – och detta IDAG!

Du är lika värdefull som alla andra och behöver också tas om hand!

Med Kärlek Veronica

Kategorier: Coaching
Till toppen