Hur ser ditt livshjul ut?

Med jämna mellanrum ser jag över hur jag upplever mitt liv, samma sak när jag känner att något inte är bra men inte kan sätta fingret på det.

Då fyller jag i mitt livshjul och reflekterar över både de bra och mindre bra delarna. Ofta kommer saker till mig som jag behöver titta närmare på och jag får också bekräftelse och påminnelse på det som faktiskt är bra i mitt liv.

Detta verktyg använder jag mig alltid av när det gäller coaching, det är en mycket bra utgångspunkt om man vill se över och förändra någon del i sitt liv.

Så jag delar med mig av detta till dig idag och hoppas det hjälper dig att uppnå högre balans och välmående i ditt liv!

Önskar du prata eller förändra ett område i ditt liv är du varmt välkommen att höra av dig till mig. Då tar vi ett samtal helt prestigelöst och ser vad jag kan göra för dig (helt kostnadsfritt).

Med Kärlek Veronica

INVENTERING AV DIN LIVSSITUATION

Ibland tappar vi lusten till livet och tycker att allt verkar tomt och meningslöst.
Men genom att titta noga på alla sidor av våran tillvaro upptäcker vi kanske till vår förvåning att det mesta är ganska bra ändå.
Missnöjet gäller kanske en speciell del i livet som kan förändras till det bättre om vi ägnar mer uppmärksamhet och beslutsamhet åt den.

Genom att fylla i följande inventering av din livssituation får du en möjlighet att bedöma alla sidor av ditt liv och se vilka särskilda bekräftelser du kan börja göra för att förbättra dessa delar i ditt liv.

1. Det första steget är att sätta poäng från 1 till 10 hur tillfredsställd du är i ditt liv. 10 innebär att du är helt eller nästan helt nöjd. 0 är vid cirkelns mittpunkt och 10 är längst ut.

Rita en båglinje i varje tårtbit som är enligt din poängsättning.
När du fyllt i hela cirkeln har du nu en ny cirkel som representerar ditt livshjul.

Föreställ dig hur knagglig/jämn färden skulle bli om det här var ett riktigt hjul!
2. När du har sett över tillgångarna i fråga om tillfredsställelse, skriv gärna en egen lista på hur du skulle vilja känna inom varje livsområde.

Balans i livet handlar inte bara om att fördela sin tid mellan olika livsområden. Det handlar också om att stimulera sina olika sinnen och att ha balans mellan tanke/känsla och kropp/själ.

Kategorier: Coaching, Healing
Till toppen