Hur mår dina chakran?

I våran kropp har vi många så kallade chakran, de jag kommer att gå igenom veckorna framöver är de 7 största, hur du kan läsa av dem, se hur de mår samt om balansering behövs få tips hur du själv kan utföra detta. Känner du att du skulle vilja ha hjälp med att rena och balansera din chakran så är detta en av de tjänster jag kan erbjuda dig, läs mer om chakrabalans här.

Så först och främst, vad är chakran?

Chakran är ett sätt att se på våra kroppar och aura ur ett energiperspektiv. Vi har sju stora chakran och jag vill att du föreställer dig att var och en av dessa ser ut som ett hjul fyllda av livsenergi. Varje hjul tar in energi från omgivningen och sänder ut energi uti din kropp och aura. När det finns balans i chakrana så sänder du ut lika mycket energi som du tar in.

Varje chakra vibrerar på en egen frekvens, tänk dig en gammal hederlig radio där man manuellt ställer in den radiokanal man vill lyssna på, samma sak gäller dina chakran. Ibland får man in kanalen utan större ansträngning och ibland är det störningar och man behöver justera så man får in en klar frekvens. Den lägsta frekvensen finns i det första chakrat och den högsta i det sjunde. De tre första chakrana svarar på basljud och har med den fysiska kroppen att göra, de fyra högsta svarar på klingande småklockor och rör det själsliga medvetandet. Genom att tona in på varje chakra med den frekvens de svarar på kan man på så sätt rena och balansera upp sina chakran. Det finns mycket annat man kan göra också som t ex äta en specifik mat, inre arbete, fysisk aktivitet, meditation mm. Detta kommer jag också ge tips på veckorna framöver.

Men innan vi djupdyker i varje chakra så får du lite kort information om dessa:
Förutom att varje chakra har en egen frekvens har de också ett eget namn, betydelse, plats och färg.


1:a chakrat, rotchakrat

Den finns belägen ca 10 cm nedanför din svanskota och har färgen röd. Rotchakrat står för din fysiska trygghet och överlevnad, exempel på detta är att man har tak över huvudet, ekonomisk stabilitet och trivs med och i sin kropp.


2:a chakrat, sakralchakrat
Den finns belägen ca 10 cm nedanför din navel och har färgen orange. Sakralchakrat står för din sexualitet, relationer till dig själv och andra.


3:e chakrat, solarplexuschakrat
Den finns belägen strax ovanför din navel och har färgen gul. Solarplexuschakrat står för jaget, att du har distans till dig själv, god självkänsla och handlingskraft. Här finns också din intuition, din ”magkänsla” när något känns rätt eller fel.


4:e chakrat, hjärtchakrat
Den finns belägen i mitten av ditt bröst och har färgen grön. I hjärtchakrat möts det jordiska och det andliga och för att komma i kontakt med sitt hjärtchakra behöver man ha en balans i de tre nedersta chakrana. Hjärtchakrat står för kärlek och medkänsla till sig själv och världen omkring sig. Här styrs man inte av sina fysiska behov längre utan låter den fria kärleken råda.


5:e chakrat, halschakrat
Den finns belägen i halsgropen och har färgen himmelsblå. Halschakrat står för kommunikation och förmågan att uttrycka sig via exempelvis tal, skrift, sång och dans.


6:e chakrat, pannchakrat
Den finns belägen strax ovanför dina ögonbryn och har färgen indigoblå. Pannchakrat står för att kunna se och höra klart, inre visdom samt förmågan att tänka balanserat. Man har kontakt med både det logiska och intuitiva inom sig.


7:e chakrat, kronchakrat
Den finns belägen strax ovanför toppen av ditt huvud och färgen lila eller vit. Kronchakrat står för medvetenhet, här är man i kontakt med sitt högre jag/själ. Man är obegränsad och ett med universum.

Är du nyfiken och vill läsa mer redan nu?

Kategorier: Chakra
Till toppen