Hemmagjord granola slår allt!

Här finner du ett recept som är både nyttigt och gott och jag vågar lova att du aldrig kommer vilja köpa granola i butik igen! Fullspäckat med vitaminer, antidoxidanter, mineraler och nyttigt fett som din kropp behöver. Strö den över yoghurten, på gröten eller bara ät som den är – ett perfekt snack istället för godis och chips.

  • Glutenfri

  • Äggfri
  • Sockerfri
  • Laktosfri

  • 15 min + 30-40 min

Ingredienser

4 dl

Havregryn

1 dl

Riven kokos

0,5 dl

Kokosflingor

1 dl

Solrosfrö

1 dl

Valnötter, grovhackad

1 dl

Hasselnötter, grovhackad

1 dl

Sötmandel, grovhackad

1 dl

Pumpafrön

1 dl

Kakao nibs

1 dl

Torkade dadlar, grovhackad

1,5 dl

Torkade äpplen, grovhackad

1 dl

Torkade tranbär, grovhackad

2-3 dl

Torkade mullbär

0,5 dl

Chiafrön

  

Smakblandning (vätska)

3 msk

Kokosolja

3 msk

Honung

0,5 dl

Vatten

1 tsk

Kanel

0,5 tsk

Malen kardemumma

0,5-1 tsk

Vaniljpulver

Sätt på ugnen 175 grader.

Lägg alla ingredienser utom chiafrön och torkade frukter/bär i en stor bunke och blanda ihop. Gör smakblandningen.

Värm kokosolja och honung i mikro eller på spisen, den ska vara ljummen. Lägg i resterande ingredienser till smakblandningen och rör om tills allt har löst sig. Häll vätskan över havreblandningen och blanda om väl.

Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut granolan och ställ in i mittersta delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut plåten, blanda och ställ in igen, kolla granolan var femte minut så den inte blir bränd, ev blanda igen så allt får färg. När granolan är brun är den färdig.

Låt svalna. Lägg sedan granolan i en stor glasburk, lägg i de grovhackade torkade frukterna, mullbär och chiafrön. Sätt på locket och blanda runt.

Till toppen