Healing med Sa Ta Na Ma meditation

Genom åren har jag testat en hel del meditationer och en som kommit att bli en del av min dagliga rutin är Sa Ta Na Ma meditation. Denna är oftast det sista jag gör varje kväll innan jag lägger mig.

Då den är så fantastiskt helande och lugnande är detta något jag vill dela med mig av till dig idag, så dela gärna vidare till den du tror skulle må bra av att prova!

Och det är inte bara något jag säger, man har till och med forskat på Sa Ta Na Ma meditation och sett att den är bra för minnet, sömnen, depression, inflammation som exempel.
Man har bl a upptäckt att de som lider av alzheimers och depression har förbättrat sitt allmänna hälsotillstånd genom att göra denna meditation.

Är du intresserad av forskningen så googla på forskaren Elisabeth Blackburn, jätteintressant information!

För mig ger Sa Ta Na Ma ett ökat inre lugn, stark kontakt med mig själv (jag hör min inre röst klarare), befriar mig från energier som inte gagnar mig. Den har också tränat upp mina lungor och jag andas fritt och djupt numera, en mycket befriande känsla.

Så vad är Sa Ta Na Ma meditation?

Detta är en sångmeditation som har en kraftfull teknik som fokuserar på att uttala och visualisera olika ljud. Genom att fokusera på ljuden och vibrationerna frigör du energier som inte längre behövs och du helar dig själv mycket djupt. Du öppnar också upp dig för mer kärlek, glädje och inre lugn i ditt liv.

Hur går det till och hur lång tid tar det?

Det tar ca 12 minuter att göra denna meditation och den finns på Spotify.
Den jag använder heter Sa Ta Na Ma av Paramjeet Singh & Kaur

Du sjunger med och fokuserar på uttalet av Sa Ta Na Ma, känn tungan mot gommen och tänderna.

  • Samtidigt som du sjunger så nuddar du tumme och pekfinger vid Sa

  • tumme och långfinger vid Ta

  • tumme och ringfinger vid Na

  • tumme och lillfinger vid Ma


Du sjunger, du viskar och du visualiserar orden och låter händerna vara med under hela vägen.

Det finns många videor som visar hur det går till på YouTube så ett tips är att kika där också.

Sitt helst upp när du gör denna, det blir bäst effekt än att ligga, såvida du inte har kroppsliga besvär så klart. Antingen i meditationsställning eller på en stol med båda fötterna på golvet och händerna på knät.

Vad kan du uppleva genom att praktisera Sa Ta Na Ma?

Genom att regelbundet gör denna meditation så kommer du

  • Öka din medvetenhet
  • Minska stress, depression och ångest
  • Få en djupare och stabilare sömn
  • Förbättra ditt minne
  • Förbättra ditt immunförsvar

Bär du på känslomässiga trauman
så hjälper denna meditation dig att ta itu med detta, för mig har mycket kommit upp till ytan som jag kunnat släppa. Ibland är det känslor som kommer upp utan information och ibland minnen och händelser. Genom att säga mantrat om och om igen är så oerhört befriande, man verkligen släpper det.

Så sammanfattningsvis kan Sa Ta Na Ma förbättra din fysiska, psykiska, mentala, själsliga och känslomässiga balans vilket ökar din livskvalité – hur fantastiskt låter inte det?!

Hoppas jag lyckats göra dig nyfiken att testa och att du snart ser resultat. Tänk på att helst göra den i 8 veckor innan du reflekterar om den hjälpt dig eller ej, man kan ju inte förvänta sig mirakel efter enstaka gång speciellt om du nu burit på mycket under lång tid. Att göra den regelbundet stärker också på sikt.

Med Kärlek
Veronica

Kategorier: Healing, Meditation
Till toppen