Har du ofta förväntningar som leder till besvikelse?

Att bygga upp förväntningar kring olika situationer tar ofta med dig på en berg och dalbana med känslor -i ena stunden är du ”uppe i det blå” och livet känns underbart! För att i nästa när det inte gick som du föreställt dig dra ner dig där du kämpar med ditt mående och djupa besvikelse.

Ofta leder detta även till att du börjar ifrågasätta dig själv, andra och din intuition.

Detta är minst sagt känslomässigt slitsamt och något jag har lärt mig genom åren är att jobba på att byta ut dessa förväntningar mot intentioner istället.

Genom att inte förvänta mig saker och därmed lägga kontrollen för mitt mående hos andra sätter jag istället intentionen för vad jag vill uppnå och fokuserar på mig själv och vägen mot min intention.
Och de händelser som sker under vägens gång ser jag som en del av resan, allt har ett syfte och jag är villig släppa mina förväntningar om hur jag VILL att det ska vara till att tiden får avvisa när jag når min intention oavsett hur rak eller ojämn vägen är.

Ofta är det lärdomar längs vägen mot dina mål och hur du tar emot dessa är upp till dig.

Kom ihåg att inget händer MOT dig utan FÖR dig, oavsett vem eller vad som är inblandad.

Det är dina egna förväntningar som sätter ditt mående.
Så lämna aldrig över ansvaret för dit mående på någon annan – bara du är ansvarig för hur du reagerar och svarar i olika situationer.

Så om din intention är att hitta en livspartner, få det där drömjobbet eller det där huset som exempel, sätt inte dina förväntningar att det är den personen du nu precis mött, eller att det är det där jobbet du sökt eller det där huset du fastnat för – var istället öppen att låta tiden visa dig.
Och om det blir ett ”slut”, se det istället som en ny början och acceptera att du inte nått ditt mål ännu men att du är på väg!

Och självklart blir man ibland ledsen och behöver sörja om man verkligen ville ha det där jobbet eller gillade den där partnern men det är också en del av resan mot din intention, att du behöver lära dig något som för dig närmare den.

Så genom att fokusera på intention istället för förväntningar så kommer du inte ha dessa känslomässiga berg och dalbanor utan står lite mer stadigt på jorden när det inträffar saker.

Och att inte har förväntningar betyder inte att du inte längre kan se fram emot saker, tvärtom – det handlar om att skifta ditt mindset och se på saker ur ett annat perspektiv!

Med Kärlek
Veronica

Kategorier: Coaching, Meditation
Till toppen