Gyllene guldmjölk

En supergod och nyttig dryck med gurkmeja som huvudingrediens. Den är krämig, aromatisk och helt underbar att njuta av under kalla höst- och vinterdagar. Och än mer positivt är att pastan har lång hållbarhet, upp till 1 månad i kylskåp!

Gurkmeja är bra för matsmältningen, inflammationer och infektioner. För att kroppen ska ta upp gurkmejan optimalt ska man alltid tillsätta lite svartpeppar. Kokosoljan drar också ut de nyttiga ämnena i gurkmejan som gör att den lättare tas upp av kroppen, en superdryck med andra ord!

Jag rekommenderar kallrörd/rå honung då den har kvar alla sina nyttiga egenskaper än exempelvis pastöriserad. Honung har samma egenskaper som gurkmeja så dessa tillsammans ger ditt immunförsvar en riktig boost. Honungens hälsosamma egenskaper försvinner om du lägger den i kokande dryck så låt det alltid svalna lite innan du tillsätter honung.

  • Glutenfri

  • Äggfri
  • Sockerfri
  • Laktosfri

  • 10-15 min

GULDMJÖLK – PASTA (ca 14 koppar) glutenfri, utan raff socker, laktosfri

Ingredienser

4 msk

Gurkmeja, pulver

2 tsk

Malen ingefära

2 tsk

Malen kanel

1 tsl

Malen svartpeppar

1 krm

Malen muskot

1 krm

Malen nejlika

1 msk

Kokosolja, neutral

2 msk

Honung, rå/kallrörd

1-2 msk

Varmt vatten (ej kokt)

EN KOPP GULDMJÖLK (2 dl vätska)

Ingredienser

1,5 tsk

Guldmjölk pasta

1 dl

Kokosmjölk

1 dl

Osötad mandel- eller cashewmjölk

Tillvägagångssätt – Pasta

Blanda alla torra ingredienser väl i en liten skål/bunke.

Smält kokosoljan, tillsätt den i skålen och rör ihop. Tillsätt och rör i honung och vatten.

Blanda ihop till du får en smetig konsistens, ev späd på med mer vatten om det behövs.

Lägg i en glasburk och förvara i kylen.

EN KOPP GULDMJÖLK

Hetta upp kokosmjölk och osötad mjölk. Ta av mjölken och lägg i 1,5 tesked pasta, vispa till det helt löst sig. Häll upp i en kopp och smaka av med honung för lagom sötma.

NJUT!

Till toppen