Flädersaft
Gjorde flädersaft för första gången i helgen och den blev så god att jag bara måste dela med mig!
Då jag undviker socker så ersatte jag det med agavesirap istället.
Saften kan spädas ut när den är klar, det är en smaksak tänker jag. Och om man inte vill ha jättesöt saft så kan man lägga i hälften av agavesirapen och smaka av när den är färdig.
Så ut och plocka fläderblommor innan dom vissnar och bären börjar ta vid!
Önskar dig en Härlig Sommar!
Ca 1,5 liter saft
40 st fläderblommor
3 citroner
Ev 1 lime
1 cm färsk riven ingefära
3 dl agavesirap
1,5 liter vatten
Gör så här:
Lägg blommorna i en stor gryta eller skål.
Skiva citronerna och ev lime och lägg på blommorna.
Lägg i den rivna ingefäran.
Häll över agavesirap.
Koka upp vattnet och häll över blandningen.
Rör om och låt svalna.
Lägg på lock eller plastfolie och förvara på en sval plats i 2 dagar.
Rör om och sila vätskan i en ny skål.
Häll upp i flaskor och förvara i kylskåpet.
Hållbarhet ca 1 vecka.
Tänk på att den inte innehåller konserveringsmedel så frys gärna in det som inte kommer gå åt inom 1 vecka.