Dåligt samvete under semestern?

Något som jag reflekterat över nu i semestertider är att jag alltid är igång med något, även på semestern. Och jag älskar det! Det är på semestern jag verkligen kan fokusera på det jag älskar till 100%, dvs Själens Inre Röst och min stundande bokföringsbyrå.

Men jag inser också att när jag inte gör något enligt mig konstruktivt på dagen, då kryper det in en röst som säger att jag är oproduktiv och lat vilket jag vet inte är sant men likväl kan den där rösten få mig att känna ett styng av dåligt samvete. Jag hör den och agerar inte, men likväl ligger den där och lurar och dränerar säkerligen min energi utan att jag vet om det.

I år reste jag till Spanien i två veckor och lämnade allt ”jobb” hemma. Och det var sååå skönt att bara vara, det fanns ju ingen anledning att ens tänka på det för jag kunde ändå inte göra något. Så jag och min särbo reste runt i området vi bodde och bara njöt varje dag och jag reflekterade några dagar in över hur TYST det var i huvudet.

Inga tankar, inget som lurade där i bakhuvudet – bara lugn och ro! En sån härlig känsla! Och så ska det ju alltid vara!

Nu är jag bra på att ta hand om mig själv och har en bra balans mellan mitt inre och yttre men något jag kan göra är att bli mer medveten om den där rösten som inte gillar när jag är hemma och inte gör så mycket.

Vem är detta och vart kommer detta ifrån?

Så det kommer jag att fokusera på framöver. Jag ska ju inte behöva känna skuld och ovärdig att lata mig en hel dag när jag är hemma, speciellt när det är semester – eller hur!?

Så syftet att skriva om detta är att jag vet att jag inte är ensam om det här och riktar mig till dig som också upplever detta – medvetet eller omedvetet.

Bli mer medveten om vad som rör sig i ditt inre – vad säger rösten inom dig när du ”latar” dig eller grejar och jobbar utan att unna dig en ledig stund? För det kan ju vara så att du har fullt upp och inte ens tar den där stunden för dig själv att kunna stanna upp och reflektera.

  • Varför behöver du ha fullt upp?
  • Vad kommer den rösten ifrån?
  • Vad kan du göra för att öva på att ta det lugnt utan dåligt samvete?

Du får här ett tips på hur du kan få kontakt med ditt inre och öva på att kommunicera med dig själv

  • När du lägger dig för kvällen ta några långsamma djupa andetag och tänk på dagen som varit.
  • Känns det som en givande och bra dag? Vad kändes bra och varför?
  • Vart i kroppen känner du denna känsla?
  • Känner du lite dåligt samvete?
  • Om ja, vilken situation gav dig dåligt samvete?
  • Vart sitter denna känsla i kroppen?
  • Prata med rösten och se eller känn in vad den har att säga.

Kroppen kommunicerar alltid med dig, det gäller bara att lyssna och blir medveten om vad den vill säga!

Med Kärlek
Veronica

Kategorier: Healing, Meditation
Till toppen