Chokladmuffins (gluten- och äggfri)
Ingredienser | |
5.5 dl | Havremjöl |
1 dl | Kakao |
2 tsk | Bakpulver |
1,5 tsk | Vaniljpulver eller extrakt |
1/2 tsk | Salt |
3 dl | Sojadryck eller annan växtbaserad mjölk |
1,5 dl | Smält kokosolja |
1,25 dl | Agavesirap |
1 msk | Äppelcidervinäger |
Kolakräm | |
3,5 dl | Urkärnade dadlar |
1 dl | Sojadryck eller annan växtbaserad mjölk |
2 msk | Smält kokosolja |
0,5 tsk | Salt |
Topping | |
2 msk | Hackade pecannötter |
1. Förbered kolakrämen
Skär dadlar i mindre bitar och lägg i en skål, häll över mjölk och låt dra tills det är dags att mixa krämen.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gör smeten
Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll över de blöta ingredienserna och blanda väl.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll till ca ¾. Baka i mitten av ugnen i 20-25 minuter, testa med en sticka att de är torra.
3. Gör kolakrämen
Mixa alla ingredienser i en mixer tills den är helt slät, tillsätt ev mer mjölk eller vatten om det behövs för att få krämen att köra runt i mixern.
Häll i en spritspåse eller skål och ställ in i kylskåpet.
När muffinsen har svalnat, spritsa/stryk på kolakrämen och dekorera med ev valnötter.