Chokladmuffins (gluten- och äggfri)

  • Glutenfri

  • Äggfri
  • Sockerfri
  • Laktosfri

  • 40 min

Ingredienser

5.5 dl

Havremjöl

1 dl

Kakao

2 tsk

Bakpulver

1,5 tsk

Vaniljpulver eller extrakt

1/2 tsk

Salt

3 dl

Sojadryck eller annan växtbaserad mjölk

1,5 dl

Smält kokosolja

1,25 dl

Agavesirap

1 msk

Äppelcidervinäger


Kolakräm

3,5 dl

Urkärnade dadlar

1 dl

Sojadryck eller annan växtbaserad mjölk

2 msk

Smält kokosolja

0,5 tsk

Salt


Topping

2 msk

Hackade pecannötter

1. Förbered kolakrämen

Skär dadlar i mindre bitar och lägg i en skål, häll över mjölk och låt dra tills det är dags att mixa krämen.

Sätt ugnen på 175 grader.

2. Gör smeten

Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll över de blöta ingredienserna och blanda väl.

Fördela smeten i muffinsformar, fyll till ca ¾. Baka i mitten av ugnen i 20-25 minuter, testa med en sticka att de är torra.

3. Gör kolakrämen

Mixa alla ingredienser i en mixer tills den är helt slät, tillsätt ev mer mjölk eller vatten om det behövs för att få krämen att köra runt i mixern.

Häll i en spritspåse eller skål och ställ in i kylskåpet.

När muffinsen har svalnat, spritsa/stryk på kolakrämen och dekorera med ev valnötter.

Till toppen