Börjat ett nytt liv och mår sämre?

Det kan ha varit att du har slutat äta godis, snabbmat, snusa, röka eller dragit ner på alkoholen och stress och istället börjat att motionera eller äta bättre som exempel.

Och så märker du helt plötsligt att du börjat få ont i kroppen och blir oftare sjuk än tidigare. Eller att du blir nedstämd och saknar glädje och ork. Du mådde ju bättre innan så vad var meningen med att lägga av kanske du då tänker?
Så låt oss titta närmare på detta och varför det händer!

Varför mår du sämre?

För att svara på det behöver jag ta det från början, dvs orsaken till varför du t ex äter osunt, röker, dricker eller stressar (självklart finns det massor med andra beteenden men dessa tar jag upp som exempel denna gång). Att ta med dig är också såklart att du kan känna avgiftningssymptom i början men det brukar bara vara en del av orsaken till att du mår sämre.

Anledningen är att du försöker fly något inom dig själv. En del som du inte vill ta tag i eller kanske inte ens är medveten om att den finns. Och du tystar den genom att t ex äta, dricka, röka, snusa eller stressa.

Jag ska ta ett exempel så det blir lättare att förstå vad jag menar.

Låt oss säga att du inom dig känner dig väldigt ensam (medvetet eller omedvetet). Du har vänner och familj omkring dig men ändå känner du dig ensam och för att inte behöva ta itu med det så håller du dig upptagen med att jobba hårt på dagarna, komma hem och ta hand om familjen och hemmet och sen på kvällen framför TV:n äter du gärna chips, godis och ett glas vin.

Du vet och känner att det inte är bra för dig och en dag bestämmer du dig för att stressa mindre och äta lite bättre och vips så kommer en massa känslor och krämpor du inte känt innan.

Saken är att ditt sinne och kropp länge har försökt prata med dig och nu när du tagit bort det som varit i vägen så hör du din kropp väldigt tydligt helt plötsligt.

Lyssnar du inte på dina inre känslor och bejakar dem så sätter sig de i kroppen istället med ex värk som följd.

Så vad kan du göra för att må bättre?

  • Lyssna på dig själv, hur mår du egentligen?
  • Observera dina känslor, var i kroppen sitter dem, vad vill de säga dig?
  • Lyssna på och gå till handling – vad kan du göra för dig själv från och med nu som gagnar dig och dig mående?
  • Acceptera känslorna/värken utan att döma eller analysera.

Så följ din nya livsstil och lyssna och följ din inre röst så kommer värk, sjukdom och mående att bli bättre med tiden! Tänk på att om du i många år har tryck ner saker så tar det ett tag innan du blir bättre – ha tillit, kärlek och hopp till dig själv!

Önskar du samtal och vägledning hos mig är du alltid varmt välkommen att höra av dig!
Boka din tid här

Med Kärlek Veronica

Kategorier: Coaching
Till toppen