Att skapa förändring

Det finns olika delar av livet som påverkar ditt välbefinnande och ofta så finns det balans i en del av dem samt i andra delar kan det saknas något för att kunna uppleva full harmoni och glädje i livet.

De delar som påverkar livet är familj och vänner, din ekonomi, ditt boende, din fysiska hälsa, din dagliga sysselsättning (arbete, karriär, skola), kärlek och närhet, din fritid samt ditt själsliga/personliga jag.

Kanske kämpar du med att gå ner i vikt, bryta ett beroende eller har en önskan att börja motionera. Eller du kanske önskar mer tid för dig själv, att familjen hjälpte till mer hemma, att relationen till din partner förbättrades, att du kunde träffa nya vänner eller en livspartner, byta jobb eller karriär, få en bättre ekonomi, kanske har du inget arbete och kämpar med detta, eller att du vill öka din självkänsla och självförtroende.
Ja, det kan gälla vad som helst och dessa är bara några exempel så du förstår vad jag menar.

Om du inte kan sätta ord på vad du vill förändra utan det är mer en inre känsla du bär på så har jag ett formulär du kan fylla i för att få en indikation var du har balans och vad som kan förbättras.
Du kan få det genom att maila mig på sjalensinrerost@gmail.com

Så hur gör man för att bryta mönstret?
Nyckeln är medvetenhet – att bli mer medveten om dig själv i olika situationer, vad fick dig att ta ett beslut trots din rädsla och vad fick dig att hålla tillbaka? Vad kommer den här rädslan ifrån? Är den sann eller är det något du fått lära dig eller kan det vara så att du tagit över en rädsla som dina föräldrar (eller annan vuxen) bar/bär på?

Genom att bli medveten om varje gång du triggas av dina rädslor så får du möjligheten att stanna upp och kunna reflektera och ifrågasätta för att sedan kunna fatta ett medvetet beslut vad som är bäst i situationen. För ofta när rädslan infinner sig så reagerar man på den istället för att svara på den och om du tänker tillbaka på en situation där rädslan var stark men som du valde att möta så ser du nog att den inte var så ”farlig” som du hade trott och detta beror på att ditt sinne/ego är väldigt bra på att blåsa upp rädslor och möjliga faror.

Finns det något du vill förändra men som du tycker är för stort, bryt ner det i små delmål och steg. Ofta vill och försöker vi ta ett större steg framåt just för att vi är otåliga och vill ha förändringen nu och ja, ibland är ett stort steg det rätta men det är absolut inget fel i att ta små steg.
Så länge du går framåt hur liten den än är så är du i förändringen!

Alltför många fokuserar endast på målet istället för vägen dit och vägen dit är den du ska omfamna.
Fira varje steg du tar, klappa dig på axeln och var stolt över dig själv!
Och förmodligen kommer det ett bakslag längs vägen och om det gör det var inte för hård mot dig själv för hur ska du kunna veta exakt hur du ska agera när vägen du går på är ny mark?
Stanna istället upp och se vilka andra vägar som finns tillgängliga och som tar dig vidare mot ditt mål.

Jag hoppas detta ger dig lite inspiration och mod att skapa de förändringar du önskar!

Önskar du vägledning så erbjuder jag både coaching och samtal och du hittar de under rubriken ”Tjänster” här på hemsidan.

Med Kärlek Veronica

Kategorier: Coaching
Till toppen