Att lyssna till ditt inre

Ofta när vi upplever en inre stress eller obehag så försöker vi komma undan den känslan genom att distrahera oss på något sätt.
Vad vi bör göra istället är att lära oss att gå in i känslan och bara acceptera att den finns där utan att döma den som rätt eller fel.
Det kroppen och ditt inre vill i det läget är bara att bli sedd och accepterad. Ibland vet man inte varför man känner en viss känsla och det är också ok, du behöver inte alltid veta orsaken för att kunna släppa den. Samtidigt som känslan gnager går sinnet/egot ofta igång och försöker förstå och hitta lösningen vilket ofta gör att man hamnar i en tankeloop som är svår att ta sig ur.

Orsaken till att man hamnar i denna inre konflikt är att sinnet/egot och hjärtat inte är synkade för tillfället. Så för att sammanföra dessa beskriver jag nedan ett sätt du kan göra för att återfå den kontakten och förhoppningsvis lugna ditt sinne med ökad balans som resultat.

Gå till en plats där du kan vara i lugn och ro, antingen i tystnad eller ha på lugnande musik. Du kan sitta upp eller ligga ner, det är helt valfritt utifrån vad du önskar.

Slut dina ögon och ta ett djupt andetag, ända ner till magen, håll andan en stund och andas sakta ut, gör detta tills du känner att tankarna har lugnat ner sig.
Känn hur du slappnar av i nacke, käkar, axlar, mage, armar och ben för varje andetag du tar.
Återgå sen till din normala andning och fokusera på den i någon minut, notera bara hur bröstkorgen går upp och ner.
Lägg sedan dina händer på ditt hjärta och känn in var i kroppen din känsla sitter, är det kanske en klump i magen eller i halsen eller en värk någonstans? Börja inte analysera utan bara känn vart du förnimmer den någonstans och när du hittat platsen, gå in i den och bara känn den, utan att döma den på något vis eller försöka hitta en orsak.
Bara notera och känn in den och andas.

Säg högt, ”jag ser dig och jag tackar dig för att du visar dig för mig”

Föreställ dig sen hur du omsluter känslan med grönt ljus och sakta låter den vandra in i ditt hjärta. Känn in all den kärlek du har här i hjärtat och sänd denna kärlek till känslan. Föreställ dig att ni nu är ett.
Tacka känslan för att den visat sig för dig. Sedan släpper du känslan och bara fokuserar på din andning igen, föreställ dig att ditt hjärta andas in grönt ljus och i utandningen sprider detta ljus uti hela din kropp, gör detta några minuter.
När du känner dig redo så öppna upp ögonen.

Ibland behöver man göra övningen några gånger innan man behärskar det fullt ut och det är helt naturligt, man behöver öva och med det så får du resultat, det lovar jag. Så ha tålamod och tillit!

Jag hoppas detta verktyg hjälper dig att släppa det som du inte längre behöver, att på ett neutralt sätt förena dig med dina känslor samt fördjupa kontakten med ditt inre.

Ha en underbar dag fylld av glädje!
Med Kärlek Veronica

Kategorier: Healing
Till toppen