Att jorda sig och öppna upp i meditation

Att jorda sig och öppna upp i meditation

Många som börjar meditera öppnar ofta bara upp sig till universum och vet inte att man även bör ”jorda” sig. Så för dig är ny kring meditation eller som utför det men inte jordar dig, då är detta inlägg för dig. Läs och få större förståelse för hur viktigt det är med balansen mellan de två.

För att du ska förstå vad jag menar med att jorda dig vill jag att du föreställer dig att du är ett träd, där kroppen är stammen, ovanför ditt huvud har du din trädkrona och under fötterna har du dina rötter.

Trädkronan vill jag att du ser som portalen till universum och rötterna som portalen till Moder Jord/jordens mittpunkt.

I meditation öppnar du upp till universum och för att inte få en obalans bör du även se till att du öppnar upp till Moder Jord och på så vis skapar balans inom dig. Denna balans är viktig då det du skapar inom dig även speglar sig i ditt dagliga liv och detta på grund av att allt hänger ihop, både det inre och det yttre.

Du kan säkert föreställa dig vad som händer om ett träd med inga eller små rötter utsätts för en storm, det välter, inte sant?

Samma sak gäller även livet, om du inte är jordad ordentligt har du svårare att hantera det som händer runt omkring dig. Det är också en av anledningarna till att meditation är bra, när du mediterar skapar det även balans i det dagliga livet där du på sikt kommer att känna ett utökat inre lugn och stabilitet vilket gör att du lättare kommer att kunna hantera de tillfällen i livet som är lite tuffare.

Vad du kan uppleva när du inte jordar tillräcklig är att du kan blir lite ”uppe i det blå”; lite tankspridd och ha svårare att fokusera, man vill inte riktigt vara här och nu i livet.

En annan sak som är bra att känna till är att du kan också vara för jordad, det känner du igen om du ibland inte har orken att genomföra saker, att du känner dig fastlåst, som att dina ben är i djup lera och du har svårt att komma vidare. Då kan meditation hjälpa dig att balansera upp så du återfår din kraft och energi igen. Det finns också andra saker som du kan göra som t ex via kosten, gå barfota och vara ute i naturen, är du intresserad av detta kan du läsa mer på min hemsida under avsnitten ”Chakran

Så för dig som vill veta hur man kan öppna upp sig inför en meditation ger jag ett tips här på hur du kan gå tillväga, fantasin har inga gränser och du kan självklart skapa en egen rutin och modifiera så den passar dig.

Det jag inte nämnt är också att när du har mediterat klart så bör du även stänga ner till universum och moder jord och det beskriver jag också hur du kan göra. Är du medveten om att du är ojordad så kan du låta rötterna vara kvar, då fortsätter den att hjälpa dig att hålla balansen även efteråt. Du bör dock alltid stänga ner till universum då du annars kan ta in mycket intryck och information från ”alltet” och på så vis få svårare att separera vad som är din energi och andras.

Öppna upp inför meditation

Börja med att ta 5 långsamma djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen.

Föreställ dig att luckor öppnas upp under dina fotsulor och rötter växer ut, låt dem gå ner genom golvet, vidare ner till marken och in i jorden. Föreställ dig att rötterna slingrar sig genom alla jordlagren, ända in i jordens mitt.

Andas nu djupt in och föreställ dig hur du drar upp energin från moder jord, genom rötterna, genom jordlagren och in under dina fötter, vidare upp genom dina vader, lår, bäcken, mage, bröst, hals och huvud. När du andas ut känn hur denna jordande energi sprider sig i uti hela din kropp.

Fokusera nu på toppen av ditt huvud, föreställ dig att du har en vacker outslagen blomma där, se hur den öppnar upp och blommar ut. Föreställ dig att ett vitt ljus kommer ner ovanför ditt huvud och igenom din blomma, känn hur det vita ljuset fyller ditt huvud, går ner genom halsen och landar i hjärtat. Andas in genom näsan och i utandningen (genom näsan) känn hur ljuset sprider sig uti hela din kropp, ända ut i fingerspetsarna och tårna. Bada i det här ljuset och föreställ dig sen att moder jords energi blandar sig med universums. Andas in och ut genom näsan några gånger och känn hur den bara flödar runt inom dig, expanderar och nu omsluter inte bara din kropp utan även din aura.

Nu är du redo för att meditera.

Stänga ner efter meditation

Föreställ dig att ljuset ovanför ditt huvud slutar strömma och din blomma slår ihop och blir en knopp och försvinner, tacka universum för ljuset och den healing du fått.

Föreställ dig att rötterna under dina fötter faller av och luckorna fälls ihop, tacka moder jord för hennes energi och healing du fått.

Kategorier: Chakra, Meditation
Till toppen