Alla går igenom svåra perioder

Alla går vi igenom perioder i livet där vi känner att allt verkar tomt och meningslöst. Mål man har satt upp verkar inte uppfyllas, rädslan för att misslyckas är stor, det man brinner för hinns inte med, kanske har man en sjukdom som tär eller en närstående som går igenom något svårt som påverkar oss på djupet.
Många av oss känner sig inte fria inombords utan pressade av allt och alla inklusive oss själva. Många av oss bär också på en inre vetskap och längtan att vi har ett högre syfte och mening med livet än där vi är nu men känner oss vilsna vilken väg att gå. Jag tror att du kan blicka tillbaka och hitta händelser där du haft stunder av total lycka och stunder där du kämpat i olika livssituationer.

Ser jag tillbaka på mitt liv har jag haft många perioder där livet gått framåt och allt har varit lätt och underbart och lika många perioder där jag kört fast rejält och verkligen kämpat med att hitta ut igen. Jag är en tänkare så jag hamnade lätt i sinnet/egot och körde samma loop om och om igen och försökte hitta olika lösningar och fann jag ingen utväg så tappade jag gnistan, tilliten och tron på mig själv.

Och alla har vi våra egna berättelser som har format oss i livet och för mig började det med en uppväxt där mycket ansvar lades på mig och jag fick tidigt lära mig att klara mig själv och inte räkna med att någon fanns om jag behövde. Detta resulterade i ett mönster att alltid finnas där för alla andra utom mig själv och att aldrig be om råd och hjälp när jag verkligen behövde.
Blickar jag tillbaka så kan jag se att genom att stötta andra gav det mig en känsla av att vara sedd och att jag hade ett värde men att den känslan inte var äkta, det var bara en yttre bekräftelse för det jag saknade inom mig. Jag jobbade mycket med min självbild långt upp i vuxen ålder innan jag kom ur det mönstret och började se mig själv för den jag innerst inne är. Men det kom också ut något bra utav det, jag insåg tidigt att jag har en gåva att se det inre i människor, se deras inre diamant och potential men också se vad som håller dem tillbaka och vilka blockeringar dom bär på. Och att idag få arbeta med det är något som ger mig mycket glädje och meningsfullhet – att så frön som sedan börjar spira!

Mina barn hade en tuff barndom, med en diagnos inom autism kämpade dom med skolan, det sociala och sitt mående vilket påverkade mig djupt känslomässigt. Att se sina barn må dåligt och inte kunna hjälpa var oerhört smärtsamt men också lärorikt när jag nu blickar tillbaka. Dom har lärt mig så mycket när det gäller att tro på mig själv och våga gå min egna väg, att stå upp för det jag tror på oavsett vad andra tycker, att kunna möta människor på deras nivå och att acceptera alla som de är utan att döma dom.

Min mamma kämpade med depression och missbruk under många år och när hon gick bort så kämpade jag med skulden över att inte varit den som kunnat rädda henne, skam över att en del av mig var lättad att hon hade fått frid och ilska över att hon hade övergivit mig. I efterhand ser jag vilken krigare och kämpe hon varit för alla runt omkring sig utom till sig själv och det fick mig att inse att jag behövde börja att ta ansvar för mitt liv fullt ut och ta hand om mig själv mer, att jag inte kan förändra och ta ansvar för andra för detta kan bara komma inifrån oss själva. Jag såg också mönstret att vi båda fanns där för alla andra utom oss själva men till skillnad från henne så lyckades jag bryta detta mönster vilket jag är otroligt tacksam över idag.

Jag har också haft många kärleksrelationer där jag alltid gav och aldrig förväntade mig att få något tillbaka, i backspegeln ser jag nu hur dessa relationer har pushat mig att sätta gränser och inte nöja mig med det lilla, att stå upp för mig själv och se mitt egna värde.

Jag har också gått igenom en hel del rädslor när jag bestämde mig för att börja leva mitt livsyfte; att hjälpa andra att hjälpa sig själva. Rädsla för att misslyckas var stor, rädsla för att inte kunna hjälpa, rädsla för att stå i fokus då den jag visar upp är mitt sanna jag, rädsla för vad familj och vänner skulle säga.
Men genom att arbeta på att släppa fokus på rädslorna och vara mer i nuet samt att jobba med mig själv, ett steg i taget förde mig framåt även om jag inte såg det precis då. Nu i efterhand kan jag skratta lite åt det för det var inte alls så ”farligt” som jag trodde och samtidigt känna en stor stolthet över att jag faktiskt fixade det. Men självklart finns det fortfarande perioder då jag hamnar i en svacka men skillnaden nu är att jag har verktyg samt tillit att allt är i sin ordning även om det inte verkar så för stunden. Och låser det sig för mig helt så tar jag hjälp av en utomstående som kan vägleda och lyssna på mig för att få ett annat perspektiv, vilket ofta är den pushen jag behöver för att komma vidare.

Så det jag vill få sagt är att vi går alla igenom svåra perioder och ingen kan jämföra sina upplevelser med någon annan. Alla bär vi på sår, ärr och trauman och vi kan inte säga att den ena har upplevt större smärta än den andra –smärta är smärta och den kan inte jämföras med någon annan oavsett orsak eller upplevelse.
Och i alla svåra situationer så har vi alla något att lära även om vi inte kan se det just då. Vi är här på jorden för att utvecklas som människor och själar och smärtsamma upplevelser är en del av den resan.
Så om du går igenom något smärtsamt eller jobbigt just nu så betyder det att du håller på att transformeras till en högre version av dig själv. Försök att ha tillit att allt är i sin ordning även om det inte känns så just nu och bär med dig vetskapen att även om du inte förstår varför detta har hänt dig och var trygg med att du kommer se situationen på ett annat sätt när du är förbi den. Fokusera på att hand om dig själv och ge dig tid att läka.

Framöver har jag tänkt skriva om olika sätt att öka medvetenheten kring förändringar, rädslor samt olika sätt att se sin omgivning på med syftet att hjälpa dig att hantera olika situationer i livet. Att förhoppningsvis så ett frö som får dig att se livet genom andra ögon och ge dig inspiration och mod att bryta mönster och beteenden och istället svara an på de situationer som kommer din väg och som kommer att lyfta dig som människa och själ med ökad balans och harmoni i både kropp, själ och sinne.

Om du har något speciellt du skulle vilja att jag skriver om så tar jag gärna emot detta, du kan maila mig på sjalensinrerost@gmail.com

Befinner du dig i en situation och önskar ett samtal så är du varmt välkommen att boka en tid här.

Önskar dig en underbar dag full av glädje!

Med Kärlek Veronica

Kategorier: Healing
Till toppen