7 tips på hur du lättar upp energierna hemma!

Tung och stagnerad energi kan skapas  när vi inte håller efter vårt hem eller om någon i familjen inte mår bra. Har man grannar vägg i vägg kan deras energier också påverka ditt hem. Nu menar jag inte att man behöver storstäda varje vecka men att det emellanåt är bra att städa ordentligt samt att föra in ny härlig energi!

Vi behöver också rensa ibland – Gamla kläder och saker som inte har någon nytta skapar också stagnerad och tung energi efter ett tag.

Energi ”fastnar” i damm och smuts och ligger kvar som en slöja om man inte håller efter.

Det sätter sig också i gamla kläder, så om du ex mådde dåligt under en period så finns det en risk att du kommer påverkas om du tar på dig dem igen även om de är tvättade. Så ibland är det bättre att slänga och köpa nytt.

När jag känner att energin börjar bli tung hos mig kommer jag långt med att dammsuga, damma lätt och torka golven. Och att tända rökelsepinnar och gå igenom alla rum. Att också sätta intentionen att ta bort stagnerad energi och införa glädje, kreativitet och kärlek istället. Några timmar efteråt så känns det verkligen som jag har storstädat -högt i tak och lättare att andas! I like it!

Så delar med mig av 7 tips som du kan ta med dig när du har behov av rening. Och du behöver inte göra allt på samma gång, det viktigaste är att göra något och känna efter om det hjälpte. Om inte, så gör något till på listan – det är olika beroende på hem så klart!

7 tips för bli av med tung & stagnerad energi och lyfta in ljus
1. Rensa, släng, sälj och strukturera
 • Gå igenom garderoben och gör dig av med det du inte använt på ett tag, det som inte längre passar och det som du tänker kan vara bra att ha (och som förmodligen legat där i flera år).
 • Har du en rörig garderob så vik och lägg in dem fint.
 • Gå igenom garaget och förrådet också. Släng eller sälj det som du vet att du inte kommer ha användning för längre.
 • Byt plats på t ex blommor och prydnadssaker för att röra om i energierna. Eller köp den där tavlan eller spegeln du tänkt på ett tag, det kommer också att föra in ny fin energi.
 • Ställ i ordning det som ligger framme – lägg det där det hör hemma.

“Ett rörigt hem skapar ett rörigt inre”

2. Tvätta
 • Tvätta kläder, sängkläder inkl bäddmadrass täcken och kuddar, överdrag i soffan, mattor med mera.
3. Damma, dammsug och skura golven
 • Ta en halvdag och städa hemmet. Att ta bort damm gör väldigt mycket i ett tungt hem. Känslor och tankar som man haft sätter sig i damm och genom att ta bort det så lyfter man bort mycket. Detta är att tänka på om man mår dåligt eller har låg energi.
4. Vädra
 • Att bara vädra kan göra stor skillnad! Öppna fönster och dörrar och låt luften bytas ut.
5. Rökelse och aromaolja
 • Tänd Salvia eller rökelsepinnar. Det finns så många sorter att välja mellan, finn din favorit genom att prova dig fram.
  Min favorit är rökelsepinnar med änglarnas frekvenser samt Frankincense och Rosmarin som är väldigt utrensande. Se till att vädra rejält efteråt så du får in ny härlig energi!
 • Det finns också aromalampor du kan köpa med oljeessenser som renar hemmet. Oljan har ofta samma sorter som de med rökelsepinnar. Jag föredrar rökelsepinnar då lamporna behöver ses efter och fyllas på med vatten ganska ofta – men det är en smaksak så klart!
6. Heala hemmet
 • Håll ut din armar lätt med handflatorna uppåt. Kalla på Ärkeänglarna Mikael och Rafael, be dem att via dig rena ditt hem och fylla det med det du vill, ex kärlek, ljus, högt i tak, kreativitet, positivitet, skratt eller lugn. Gå runt i alla rum och ställ dig i mitten och föreställ dig att änglarnas ljus flödar ut via dina händer och sprider ut ljuset i rummet och renar och balanserar. Tacka dem efteråt och sänd dem kärlek.
7. Kristaller och stenar
 • Det finns mängder av kristaller och stenar som du kan lägg ut i ditt hem. Jag har många i mitt hem, speciellt i sovrummet -både i sängen bredvid mig och på byrån.
  Rosenkvarts, bergkristall, pyrit och hematit är bra stenar som för in ljus och tar bort negativa energier.
”Visste du att Pyrit vid din dator eller mobil skyddar dig mot strålning?”
 • Se till att tvätta och/eller lägga dem i solljus regelbundet för att rensa och ladda dem.

Solen är också helande med sitt underbara ljus så dra isär gardiner och persienner och låt solstrålarna heala ditt hem!

Med Kärlek
Veronica

Kategorier: Chakra, Healing, Reiki
Till toppen